torsdag 28 maj 2020

Lundby Terrass 1967

Äntligen har jag fått hem det! Mitt dyraste dockskåp någonsin! 
Det är ett Lundby Terrass från mitt födelseår 1967 ritat av Per Börnfelt. 

Tidigare har jag bara sett ett fåtal sådana dockskåp och då med två våningar. Det fanns alltså ytterligare våningar att köpa till! Både dockskåp och extravåning såldes som byggsats i platta paket.



 


Jag är så glad för mitt nya dockskåp, ett av mina drömhus som jag aldrig trodde jag skulle få tag i.





Säljaren var snäll och ordnade så att några vänner till henne körde hem det till mig i Sollentuna ifrån Örebro.

Jag och min man byggde ihop det i kväll.
Nu längtar jag efter att få möblera det.

6 kommentarer:

  1. Hej! Hamnade här av en slump och eftersom jag för närvarande befinner mig i en "miniatyrbubbla" så blev jag jätte glad över din blogg! Vad mycket fint du gjort och inlägget om pärlhyasinter tog jag verkligen till mig! Har ju både småsmå krukor, lim och sand (katt) hemma så det ska jag testa till mitt dockskåp med inglasade uterummet!
    Ha en fin helg!
    //Miranda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hittade till min blogg! Lycka till med pysslandet! Det är en jättekul hobby.

      Radera
  2. Grattis till ditt fynd. Jag har varit på utkik efter ett terrasshus länge men aldrig sett ett till salu. Det ska bli kul att se hur du möblerar det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag har också letat länge, men aldrig sett något. Sen dök det plötsligt upp i en dockskåpsgrupp på Facebook med extravåning och allt så jag bjöd 2010 kr för det. Mitt dyraste dockskåp hittills. Fick det hemkört från Örebro utan kostnad!
      Letar perfekta möbler från 1967 nu. Har ju en del sedan förut i mina andra skåp från 1967, men jag vet inte om jag vill ta dem från de skåpen.

      Radera
  3. Hej! Jag har ett Lundby terasshus kvar sen jag var liten. Efter att både jag och mina barn har lekt med det har det ett stort renoveringsbehov, som jag pysslar med nu. Jag undrar om du har kopplat på belysning? Dels är kontakten bredare än vad kontakterna är nu, plus att eftersom våningarna är separata delar behövs ju el in på varje våning...eller om det finns nån förgrening? Jag hade lampor nångång på 70-talet men något måste hänt. Alla är svarta....

    SvaraRadera
  4. Hej Anna, här kommer ett sent svar. Jag har inte provat att koppla in el ännu. Jag letar efter sådana där långa skenor med sladd i och har bara hittat ett par stycken hittills. Lamporna från 60-talet jag vill använda har nämligen väldigt korta sladdar. Klart att jag kunde testa elen med vanliga lampor men det har inte blivit av.
    Har inte funderat på det där med att det är separata våningar. Ska titta på baksidan nästa gång jag är hemma och se om det kanske går att använda mellanvåningssladdar.
    Ja jag har också en hel del lampor som blivit svarta, min man brukar hjälpa mig att byta lampor och sladdar. Tyvärr passar inte de moderna sladdarna i lamporna, de är för tjocka. Brukar passa på och köpa på mig lite gamla sladdar på Tradera ibland.
    MVH Yvonne

    SvaraRadera