fredag 20 februari 2015

Mitt senaste fynd: ett Lundbyhus från 1962.
Satt hemma en dag och slötittade lite på Blocket och hittade det här underbara dockskåpet. Googlade lite och fann att det ska vara från 1962. 150 kr skulle säljaren ha. Vilket fyndpris! Det verkade var i perfekt skick, inga märken på tapeterna och så vackra tapeter sen! Jag måste ju bara ha det! Säljaren bor i Norberg och det är en bra bit att åka från Sollentuna. Kunde min snälle sambo möjligtvis tänka sig att åka från sitt jobb i Västerås upp till Norberg och sen hem igen till Sollentuna bara för ett dockskåp? Ja det kunde han väl tänka sig, så han fick ringa till säljaren och höra om det fanns kvar och om han kunde hämta det samma kväll. Det fanns kvar och 150 kr och många mil senare så stod det fina dockskåpet hemma hos mig.

Det enda som fattades var skorstenen och det lilla vita räcket på övervåningen. Men räcket fick jag tag på nästan omedelbart när en tjej i facebookgruppen "Vi som gillar Lundby dockskåp" erbjöd mig att få köpa ett av henne, när jag visade mitt fynd i gruppen.

Här har jag möblerat med lite av de 60-talsmöbler som jag har samlat på mig. De kanske inte är från precis 1962 men jag tycker de passar i det här huset ändå. Gardinerna var mycket smutsiga men väldig charmiga så jag tvättade dem och hängde tillbaka dem.
 I köket har jag satt in den där köksväggen med spiskåpan jag skrev om tidigare. Den passar precis men tyvärr döljer den ju den jättefina snöflingetapeten. Har inte bestämt mig ännu om jag ska ha den i det här huset eller inte. Det bra med masonitväggen är att jag i alla fall vågade klistra (Tacky Wax) upp den lilla klockan jag ropade in på Tradera, tror jag betalade 70 kr för den. Lite väl dyrt tyckte jag men jag ville ju ha den...

Alla fina lampor fungerar och de följde med när jag köpte Lundby Stockholmshuset/Herrgården jag skrev om i förra inlägget. Jag älskar dem verkligen! I väntan på att jag ska ta itu med att fixa upp kablarna till elen så får lamporna ligga.
 
 


En säng och ett badrum står högt på önskelistan nu.
4 kommentarer:

 1. Fint hus! Grattis till fyndet =)
  Hannah

  SvaraRadera
 2. Tack Hannah! Ja jag är jätteglad över just det här dockskåpet. Egentligen ville jag ha ett från 1967 men det här var för fint för att missa. Jag älskar tapeterna!

  SvaraRadera
 3. Jag letar ett liknande dockhus från 60-talet men är fundersam över hur jag skall fixa elen. Har hittat ett där elen sägs vara förberedd men adapter saknas. Går det att köpa en adapter till ett 60-tals hus och vad mer krävs för att få igång elsystemet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ingaben!
   Ibland kan man hitta äldre adaptrar på Tradera som passar. Till dessa äldre adaptrar måste man ha en tunn sladd kopplad mellan adaptern och dockskåpet. Det är ganska långt avstånd mellan de två ingångshålen på baksidan på äldre dockskåp så nya adaptrar passar inte. Vet att några gjort om den lilla kontakten på nya adaptrar men jag har aldrig provat detta.
   Lycka till!
   Hälsningar Yvonne

   Radera