torsdag 28 maj 2020

Lundby Terrass 1967

Äntligen har jag fått hem det! Mitt dyraste dockskåp någonsin! 
Det är ett Lundby Terrass från mitt födelseår 1967 ritat av Per Börnfelt. 

Tidigare har jag bara sett ett fåtal sådana dockskåp och då med två våningar. Det fanns alltså ytterligare våningar att köpa till! Både dockskåp och extravåning såldes som byggsats i platta paket. 


Jag är så glad för mitt nya dockskåp, ett av mina drömhus som jag aldrig trodde jag skulle få tag i.

Säljaren var snäll och ordnade så att några vänner till henne körde hem det till mig i Sollentuna ifrån Örebro.

Jag och min man byggde ihop det i kväll.
Nu längtar jag efter att få möblera det.

4 kommentarer:

 1. Hej! Hamnade här av en slump och eftersom jag för närvarande befinner mig i en "miniatyrbubbla" så blev jag jätte glad över din blogg! Vad mycket fint du gjort och inlägget om pärlhyasinter tog jag verkligen till mig! Har ju både småsmå krukor, lim och sand (katt) hemma så det ska jag testa till mitt dockskåp med inglasade uterummet!
  Ha en fin helg!
  //Miranda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittade till min blogg! Lycka till med pysslandet! Det är en jättekul hobby.

   Radera
 2. Grattis till ditt fynd. Jag har varit på utkik efter ett terrasshus länge men aldrig sett ett till salu. Det ska bli kul att se hur du möblerar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har också letat länge, men aldrig sett något. Sen dök det plötsligt upp i en dockskåpsgrupp på Facebook med extravåning och allt så jag bjöd 2010 kr för det. Mitt dyraste dockskåp hittills. Fick det hemkört från Örebro utan kostnad!
   Letar perfekta möbler från 1967 nu. Har ju en del sedan förut i mina andra skåp från 1967, men jag vet inte om jag vill ta dem från de skåpen.

   Radera