tisdag 19 maj 2015

Nytt fint grodhus!

Idag efter skolan promenerade jag och min son och hämtade ännu ett dockskåp som jag köpt på Tradera. (Vårt 9:e!) Säljaren bor i samma kommundel som vi så han var nog väldigt glad över att slippa skicka det. 348 kr fick jag punga ut med men då tillkom ju inget porto :)
 
 Det är ett likadant hus som jag har förut och som jag hållit på och renovera för att det var i sånt bedrövligt skick. Ju mer jag sett och läst om Grodhuset desto mer har jag grämt mig över att mitt var i så dåligt skick. Så när den här säljaren, som jag handlat av tidigare, la ut ett Grodhus i så fint skick så kunde jag inte motstå det.
 


Anledningen till att det kallas Grodhuset är att det sitter två grodor på fönsterbänken på bilden i vardagsrummet. Annars brukar huset kallas Salame & Signor och fanns på marknaden i slutet av 80-talet och början av 90-talet.  Det fanns också en sagobok som handlar om de två grodorna Salame & Signor skriven av Viveca Sundvall  med bilder av Gunilla Wärnström utgiven av Lundby leksaksfabrik 1988. 
 
Köpte samtidigt några dockskåpsmöbler av samme säljare.
 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Ja det var riktigt roligt att till sist få äga ett riktigt "Grodhus"

      Radera