lördag 5 mars 2016

Två nya dockskåp: BRIO 1969 och Lundby 1969

Det har hänt en hel del positivt i mitt liv sedan jag skrev här sist. Efter att ha varit arbetslös ett längre tag fick jag i november ett två månaders vikariat på Daglig verksamhet där jag fick arbeta med gravt funktionshindrade och autistiska vuxna. Det var bland det roligaste jag gjort. Jag trivdes så bra där och min chef och mina kollegor var lite besvikna att jag skulle sluta, de ville gärna ha mig kvar som timanställd. Jag har blivit erbjuden att arbeta där igen till sommaren som semestervikarie.
 
I november skickade jag också in en ansökning till Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm om att få börja en utbildning till Medicinsk sekreterare. Inträdesproven var ganska svåra och av 440 sökande intervjuades ungefär 250 till 35 studieplatser. Till min stora glädje och förvåning var jag en av de få som kom in och sedan januari pluggar jag nu på heltid och det är verkligen en jätterolig utmaning.
 
Studierna tar mycket tid och dockskåpssamlandet har legat på hyllan ett tag men någon gång har jag kikat in på Blocket, Tradera och dockskåpsgrupperna på Facebook för att koppla av. Resultatet av detta är att jag faktiskt gått och skaffat mig två dockskåp till. Nu har vi 12 stycken.
 
Jag har ju länge letat efter ett BRIO-dockskåp från mitt födelseår 1967. 67:an är det med det röda trappräcket. Men det verkar stört omöjligt att få tag i ett. När jag såg en tjej i facebookgruppen "Miniatyrer under klubban" som auktionerade ut ett BRIO (1969?) med vitt räcke så bjöd jag 150 kr. Ingen annan bjöd på det så det blev mitt. Min snälle man hämtade det åt mig nästa dag i Knivsta. Det är i väldigt fint skick med original- tapeter och heltäckningsmattor. Det är bara golvet i köket som är lite skrapat. Nu slutar jag leta efter ett BRIO från 1967. Det här får duga.
  
 
 
 
Några dagar senare samma vecka satt jag och tittade på Blocket och ser bilden av det här Lundbydockskåpet (Bild från Blocket) och skymtar några BRIO-saker jag vill ha nere köket. Tänkte att det nog inte är någon idé att ringa på det för det är säkert någon annan BRIO-samlare som lagt beslag på det redan. Nästa morgon tittade jag igen och det fanns kvar. Min man ringde upp och det var inte sålt så han bestämde att köpa och hämta det inne på Kungsholmen redan samma kväll.
 
 
 
 
350 kr skulle tjejen ha för det och min plan var att behålla BRIO-köket och sälja resten av möblerna och även själva dockskåpet. Men dockskåpet var i ett så fint skick och stänktapeten i vardagsrummet så speciell så jag har ändrat mig och tänker behålla det.
 


 

 

 
 
Det var det här speciella BRIO-överskåpet jag var ute efter:

 
 Jag vet inte exakt från vilket år detta dockskåp är men jag skulle gissa att det är från cirka 1969. Därmed ger jag upp sökandet efter ett Lundby 1967. I det här huset har de flesta av mina möbler från 1966-70 nu fått sina platser.
 Och BRIO-överskåpet, stolen och pallen fick så klart genast flytta in i BRIO-dockskåpet tillsammans med spisen, diskbänken, köksbänken och kylskåpet som jag hade redan tidigare. Hängde också upp den röda plastklockan som följde med, tyckte den passade in.
Det rosa-gröna BRIO-badrummet som jag haft sedan jag var liten fick också sin nya plats här.


 
 
 
Resten av BRIO-köket som följde med i dockskåpsköpet är i lite sämre skick än det jag redan hade. Funderar på om man kan sälja det. Det följde även med ett BRIO-badrum med handfat och toalett i rosa och badkar i vitt som jag inte bestämt vad jag ska göra med ännu.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar