torsdag 15 januari 2015

Nytt dockskåp!

Äntligen har det kommit! Mitt senaste dockskåp!  Det kallas Stockholm eller Herrgården, men populärt går det under namnet Dallas. Köpte det av en tjej i "Vi som gillar Lundby dockskåp"-gruppen på Facebook redan i november men hon hade svårt att skiljas från det så det blev lite strul. Men så igår hämtade min sambo ett jättepaket nere i centrum åt mig. Sedan blev det julafton här hemma igen. Alla smågrejer och möbler var omsorgsfullt inslagna som små paket nästan.
 

Det följde med massor av möbler och smågrejer:
En av anledningarna till att jag ville ha dockskåpet, var att det följde med fina lampor bl.a. några riktigt fina från 60-talet. Transformator och mellanvåningssladd följde också med:
 Sängar av olika årsmodell och kvalitet, Den blårutiga våningssängen längst bak har jag aldrig sett förut. Vet inte alls vad det är för märke:
Diverse fina möbler. Jag gillar särskilt TV:n på bänken från 60-talet. Har en likadan sedan tidigare men utan bänk. Och en öppen spis till, nu har jag tre!:
 
 
  Soffmöbler. Har allt sedan tidigare utom vita bordet med guldrankor. Vet inte vilket märke ännu:


 
Å så en söt lite soffa. Kan det vara Lerro, sent 50 tal? Får forska vidare:
 
 


 Ett nästan komplett kök och ytterligare en köksdel i den röda serien som jag har två andra delar till sedan tidigare.
 
 Gardiner , mattor och lite småsaker:
 
 
 En häst, en hund, dockor och kläder:
 
 


 Badrumsdelar:
Lite annat småplock som jag inte vet var det kommer ifrån:
Det följde med två fronter också, men de är inte i så bra skick. Det fattas fönsterglas i övre fronten och dörren sitter löst. Det gula pappret är smutsigt och fläckigt:

  Så saknas garagedörrarna och två små staketdelar och en skorsten: Huset i övrigt är i fint skick:
1300 kr betalade jag för allt detta plus 264 kr i porto.

10 kommentarer:

 1. Åh så mycket grejer, måste ju varit underbart att packa upp allt =) Detta hus är så fint med, önskar mig ett jag med, men jag har inte plats för det =)
  Hannah

  SvaraRadera
 2. Har heller inte plats för det.;) Det kommer åka till landet. Övre delen är redan där ska ta med undervåningen och möblerna nästa gång vi åker upp. Önskade mig ett sådant här när jag var liten och nu hjälpte jag en tjej i Lundbygruppen som behövde sälja sitt dockskåp för att få pengar till sin sjuka hund annars hade jag nog tänkt till lite extra och insett att jag inte har plats, haha! Fronterna är tyvärr riktigt fula, kanske ska ta och söka efter några som är i finare skick...Men de fina lamporna och en del av möblerna som följde med står redan i Lundbyhuset från 1962 :)

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint. Har ett likadant som jag håller på att renovera till min dotter. Mitt eget som jag hade som liten. Tyvärr fick jag som liten för mig att golvet inte var fint och rev bort det. Utsidan fick kritfärg på sig och fronten blev totalförstörd. =) Du skulle inte vilja sälja fronterna? /Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica! Har inte bestämt mig ännu om jag ska sälja dem eller inte. Vill hitta nya fina i originalskick först innan jag bestämmer mig. Fronterna är tyvärr väldigt fula och smutsiga. Tror man skulle få mest pengar vid en eventuell försäljning om man sålde dörrar och fönster för sig utan själva fronterna. Eller så kan man måla fronterna i någon gullig färg. Min sambo tyckte att jag skulle skanna och göra nya "fasadtapeter" i skrivaren...
   Det är väldigt roligt att renovera gamla dockskåp, jag har hållit på att renovera ett dockskåp som min sambos döttrar hade på 80-90-talen, det som jag kallar Grodhuset. Har inte hållit på med just det huset på över ett år nu så jag är inte färdig ännu men det kommer bli fint, tror jag. Hoppas din dotter blir nöjd och glad när du är klar med ert dockskåp! Med vänlig hälsning Yvonne

   Radera
 4. Hej! Nu har jag fått tag på fronterna i bra skick. Tänkte på det du sa om att skriva ut nya fasadtapeter i skrivaren. Skulle du kunna ta kort på dina sidor på skåpet och skicka till mig? Mina är i dåligt skick och skulle vilja göra nya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica! Vad kul! Då har du haft bättre tur än jag. Jag har mina gamla fula fronter fortfarande. Just nu kan jag inte ta några kort på mitt dockskåp eftersom jag har det stående på landet och jag vet inte när jag åker dit nästa gång. Ska försöka fota då om du vill vänta.

   Radera
 5. Hej Yvonne, jag undrar om du säljer blombordet med lampan? :)
  mvh
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katarina!
   Blombordet med lampan är jag särdeles förtjust i. Så mitt svar är: Nej, jag har inga planer på att sälja det inom överskådlig framtid. Roligt att du också gillar det. Ibland dyker det upp ett likadant upp på Tradera. Lycka till!
   Mvh Yvonne

   Radera
 6. Hej! Är det någon här inne som vet hur man får liv i elen till ett dallasdockhus? Löpte ny transformator samt nya lampor. Inget händer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dessan!
   Vad trist att du inte får elen att fungera. Eftersom du har ny transformator och nya lampor måste ju felet sitt någonstans i ledningarna i dockskåpet. Kanske har en av de tunna metalltrådarna lossnat eller gått av? Det är inte lätt att se då de ligger inklistrade under fasadtapeten på baksidan. Det går säkert att löda fast nya trådar, men det har jag inte provat själv.
   Det kan också var något så enkelt som att det finns en oxidbeläggning i de små metallhålen i väggkontakterna (kanske i hålen på baksidan) som gör att strömmen inte går fram till lamporna. Då kan man försöka nöta lite med ett metallstift eller liknande så att den tunna oxiden försvinner. Det har jag varit med om själv.
   Hoppas du fick lite hjälp ändå, hör gärna av dig igen och berätta hur det gick!
   Hälsningar Yvonne

   Radera