måndag 24 oktober 2016

Äntligen ett BRIO-hus med den röda trappan!


Ni som följt min blogg kanske minns att jag varit på jakt efter ett alldeles speciellt dockskåp under en längre tid; ett BRIO-hus från omkring 1967 (mitt födelseår), det med den röda trappan.

Nu kan jag berätta att jag äntligen fått tag i ett! Kanske inte från just 1967, snarare 1966 skulle jag gissa på men jag är överlycklig ändå.
Tjejen jag köpte det av bor i Värmland men tog med sig det hit till Stockholmstrakten när hon skulle hälsa på en kompis. Jag kunde därför hämta det hos hennes kompis och sparade på så sätt in på fraktavgiften.

Har flyttat om lite nu när jag har två BRIO-hus och placerat de köksmöbler som var i bäst skick i det här dockskåpet och de som är i sämre skick i mitt andra BRIO-hus som är från 1969.


I det här huset vill jag helst ha de möbler som kom just 1967 (förutom lamporna då som kom först 1971 och köket och badrummet som kom 1970) men det är inte så lätt att få tag i dem och just nu tycker jag att de som finns är på tok för dyra. Men jag har i alla fall mitt lilla vardagsrumsbord...
I dag fick jag förresten hem en liten söt badrumsspegel från BRIO!


 

2 kommentarer:

 1. Hello Yvonne,
  since I myself collect Lundby enthusiastically, I, by chance, found your blog and visit it regulary. Today I discovered your beautyfull Brio House and envy you a little.In Germany it is very difficult to find this house or even buy one.
  I will continue to visit your blog as I am anxions how you will furnish this house.
  Greetings from Germany.
  Margret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello Margret!
   Danke sehr! I'm so glad you like my blog. Sometimes I wonder who reads what I write. Sadly there are not that many who leave a comment. There is great interest for BRIO among collectors in Sweden, which means that prices have risen. So it will probably be some time before I get hold of the right furniture for my BRIO houses. But I will try.
   I´ll try to do better and write more now that I know I have regular visitors. :)
   Greetings from Sweden.
   Yvonne


   Radera