söndag 9 mars 2014

Grodhuset

 Nu kommer ni tro att jag skojar! Det här blir vårt sjätte dockskåp och vårt fjärde Lundbyhus! Vet inte riktigt hur det gått till. Egentligen har vi ju inte plats. Just det här huset har tillhört min sambos döttrar och har stått på en vind i många år och blivit förstört. Den här modellen kallas populärt för "Grodhuset" eller "Salame & Signor" och är från 80-talet.
 
 
 
Det är fuktskadat och väldigt slitet och egentligen färdigt för tippen. Hade det varit i ett bättre skick hade jag inte rört det men nu blir det perfekt att renovera.
 
 
Drömmer om ett hus inrett helt i vitt och rosa. Har sett en jättefin tapet som jag vill ha i vardagsrummet. Frågan är om jag ska experimentera med att skriva ut tapeter på skrivaren eller köpa från dockskåpsbutik på nätet. Möblerna ska vara vita, kanske Lundbys rokokomöbler eller helst de gustavianska. En del lampor hade jag ju redan köpt men dem tog min son hand om. Nu har jag ropat in en rosa soffgrupp i plysch och en ny rosa lampa från Tradera, som jag förhoppningsvis får behålla ;) Väntar otåligt på paketet...
 
 
 
 
 Utsidan kommer jag inte röra, den är ganska fin, men taket måste jag göra något åt. Hittade ett ställe på Picasa där man samlat tapeter från olika Lundbyhus: Lundby Papers For Restoration. Där finns även taket till Salame & Signor-huset. Ska försöka skriva ut det på laserskrivare.
 

 
 

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag har börjat följa din blogg efter ett tips hos bloggkommentatorerna. Vad fint du har inrett dina dockskåp! Jag har visat min sambo som också är förundrad över det du skapat, alla möblerna och grejerna (ff maten) som du har gjort själv! Riktigt kul att se när någon brinner för sitt intresse så som du gör! Och jag har gått tillbaka i ditt arkiv och kollat på allting du har gjort och gnällt lite tillsammans med dig över fönster som tryckts sönder av småttebarnen. Tråkigt att deras mamma inte reagerade över det.

  Det här dockskåpet hade jag när jag var liten. Jag känner igen det så väl! Jag hade dock aldrig riktigt ordning på mina saker, så jag hade inte mycket möbler och aldrig några gubbar som passade, men vi lekte med andra saker, du vet de små elefanterna som är gjorda i lite plysch, de fick bo i dockskåpet tillsammans med smånallar och annat. Var alltid så förundrad över min kompis dockskåp. Hon hade lampor som lyste på riktigt! Haha, kommer ihåg att jag tyckte att det var så häftigt!!

  Tack för en fin blogg! Kul att du lägger ut så man kan följa dina projekt!

  MVH M.J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej MJ!
   Åh, tack för din fina kommentar! Det värmer verkligen när någon gillar det man gör och att någon vill läsa det man skriver!

   Det här med intressen går verkligen i vågor. Tidigare var jag trädgårdsfantast och efter det blev det släktforskning som tog all min fritid, hade t.o.m. en släktforskningsblogg!
   Just nu är jag helt såld på Lundby och spanar efter Lundbymöbler och gamla Lundbyhus på nätet så fort jag får tid. I höstas och vintras var det mitt pyssliga jag som fick komma fram. Då ville jag mest göra saker till mitt Jugendhus. Att göra mat av Fimolera var verkligen roligt.
   I somras fanns det varken lust eller tid för dockskåp överhuvudtaget, då byggde vi en bastu på vårt ena lantställe. Får se vad som händer i år! Hoppas kunna få mer tid med det stora Sekelskifteshuset. Jag har inte fått dit alla fönster ännu och ett av fönstren gick inte att laga så jag måste nog köpa ett nytt.

   Det gläder mig att du vill följa det jag skriver på bloggen, hoppas du ska tycka det är intressant även i fortsättningen!

   Med vänlig hälsning
   Yvonne

   Radera