torsdag 13 februari 2014

Köpte en undervåning till LundbyhusetMin son har en dockskåpsgalen mamma. Det bara är så! Tänk att jag gick och köpte en undervåning till hans dockskåp! Visserligen tycker han väldigt mycket om sitt dockskåp och leker i det ibland men han fyller sju år i sommar och intresset för dockskåp kanske inte finns så länge till.....

Det som fick mig att slå till var att jag fick tag i en äldre undervåning (60.1008) från 2006/2007 som hör till just hans modell av dockskåp (60.1005) som han fick för fyra år sedan. Hittade undervåningen på Stor och Liten och jag tror att det var sista exemplaret för nu finns inte den här modellen kvar på deras hemsida. 549:- fick jag punga ut med men det tillkom ingen frakt. Konstigt nog skulle de ha mer betalt för just den här undervåningen än den från 2011!

Jösses jag tror jag håller på att bli Lundbynörd/samlare också!!! Nu letar jag med ljus och lykta efter gardinerna (60.4031) som hör till undervåningen...

2 kommentarer:

 1. Jag har haft en "Lundbysamlar-period" med ;) Har kvar mina 2 lundbyskåp +1 hanse och 1micki, Det är ju så kul med dockskåp och jag skulle gärna köpa fler bara jag hade plats, men nu satsar jag mer på skala 1:12 och att göra saker själv, men det är kul att samla med =)
  Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt Lundbysamlande går i perioder. Har köpt lite gamla möbler från 60- och 70-talen som ligger och väntar på ett skåp. Skulle vilja ha ett skåp från mitt födelseår (1967) och ett gammalt Lerro (?) med spiraltrappa.
   Jag har kvar mitt gamla Lundbydockskåp som jag fick julen 1973. Det är helt komplett med två undervåningar, den ena med garage och bil. Hade en trädgård med gräs och häck av skumgummi men den fick jag slänga för den hade inte klarat tidens tand men swimmingpoolen med trampolin som hörde till har jag kvar. Alla möbler och lampor är i gott skick. Några av möblerna har min son fått låna till sitt dockskåp. Tyvärr har jag inte plats hemma för mitt gamla dockskåp så det ligger nerpackat i källarförrådet. Men jag är bra sugen på att gå ner och hämta det :)

   Radera