fredag 23 oktober 2015

Halloween

Har planerat in att min son ska få bjuda hem några kompisar på Halloweenmys. Därför har jag halloweendekorerat mitt 1:12-hus som jag kallar Jugendhuset. Det passar väl inte riktigt in på jugendtiden men under höstlovet får huset bli ett Halloweenhus istället.
 
 

Hittade en gullig liten batteridriven ljusslinga på ICA-Maxi med orangegula lampor som passade utmärkt till att göra små pumpor av. Målade dit ansikten med vattenfast tuschpenna. Det blev riktigt fint tycker jag.

Sonens Playmobil-skelett passade utmärkt som Halloweendekor. Här ser ni också min lilla pumpa jag gjorde av Fimo-lera förra året. I pumpan har jag lagt en lampdiod och ett batteri så att det lyser i den.
 
 
 
 
 måndag 19 oktober 2015

Kristallkrona från Lundby och lampan Zenit från Brio

 
En vän till familjen skickade mig det här fotot på Messenger och frågade om det var något som jag hade intresse av. Det var en antikaffär i Eskilstuna som hade dessa dockskåpsmöbler i sitt skyltfönster.
 
 
Vad tror ni jag såg? Ja, inte var det sängen, gardinerna eller badrummet jag blev intresserad av utan en liten detalj som man knappt skymtar. Är det inte en liten lampa från BRIO som syns till höger om badrummet? Jo det måste det vara!
 
Skyndade mig att svara henne att jag var intresserad av den lilla lampan som skymtar där och kanske av kristallkronan bredvid om den inte var för dyr. Så min vän cyklade två dagar i rad dit på lunchen för att köpa dem åt mig. Första dagen var det inte öppet men andra dagen köpte hon lamporna åt mig. Och de kostade bara 70 kr tillsammans! Förra helgen åkte vi till Eskilstuna och hälsade på våra vänner när vi ändå var i närheten på Strängnäs marknad och då fick jag lamporna i present av henne.
 


 
Det är lampan till vänster som är BRIOs lampa Zenit från 1971. Den är en minikopia av en dansk lampa som designades av Jo Hammerborg. I tidningen Retros specialnummer Retroklassiker nr 1 2015 Leksaker har de värderat en sådan lampa till 100-250 kr om den är i perfekt skick.
 
Jag är så glad för min lilla fina lampa att jag måste ta fram och titta på den då och då. Det lustiga är att jag som barn skulle ha avskytt den. En så ful lampa skulle jag aldrig velat ha i mitt dockskåp. Nu tycker jag bara att den är så läcker...