fredag 19 april 2013

Lägga golv av lister

Jag hade ett par ark med parkettmönster hemma som jag köpte för många år sedan från Panduro. Tänkte jag äntligen skulle få nytta av dem till mitt jugendhus, men när jag klippt ut en lagom bit av parkettmönstret såg jag att det inte alls passade i den miljön jag tänkt mig. Så vad göra? OK! Fram med trälisterna från Biltema (man ska egentligen ha dem som tändved till brasor)! Jag började med att lägga ett kartongark i det rummet som skulle få nytt golv. Väggarna är inte helt vinkelräta så kartongen skar jag ut efter hur rummet såg ut. På kartongen limmade jag fast träribborna som jag först girerat och sågat av i lämpliga längder.
 
 
 
 
 
 

Sedan testade jag att det färdiga golvet faktiskt passade i sovrummet
 
 
 

Efter detta betsade jag golvet lite lätt med kaffe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag var nöjd med betsningen lackade jag golvet. Sen limmade jag fast hela arket med kartong och träribbor direkt på golvet. Oops! När det torkade blev hela golvet ojämnt! På med tyngder för att platta till ribborna! Sen la jag in de tjockaste böcker som jag kunde få in i det lilla sovrummet och så fick det torka under natten!           
 
 
 
 

 
 
 
 För att vara första gången jag lägger ett golv så är jag ganska nöjd ändå, även om det tog mycket längre tid än jag föreställt mig.måndag 8 april 2013

Min första möbel som jag gjort helt själv


Det här är min första alldeles egna möbel som jag gjort helt själv. Hittade ingen säng som passade i mitt jugendsovrum så då återstod bara att göra en själv. Jag har gjort den av trä från en fruktlåda, sängribbor och lister är glasspinnar. Sen lackade jag den med mahognybrun lackbets.

Påskliljor

 
 Köpte ett litet kit med påskliljor som man monterar ihop själv. Blommorna och bladen består av utskurna delar i papper där man får trycka ut det som ska bli blommor och blad och limma ihop och limma fast på blomtråd. Det var ett riktigt pilligt pyssel men resultatet blev över förväntan. Här har jag gjort sex stycken och stuckit ner dem i oasis. Det finns material till att göra tolv stycken.
Nu har jag beställt ett kit med pelargoner också så får vi se om det blir lika bra.