lördag 9 februari 2013

Första tapetseringen!

 
 Här har jag satt igång och skurit ut tapeter. Det blev en tapet med jugendmönster. Testade först tapetlim men väggarna var för blanka och släta så när limmet torkade så ramlade pappersarket ner igen.
Testade sen trälim blandat med lite vatten men det torkade så snabbt att jag inte hann med att få tapetarket slätt och fint. Bara att riva ner och börja om från början :(
Till sist kom jag ihåg att någon på nätet sagt att hon använde limstift. OK! Testade det och det gick över förväntan, blev slätt och fint. Hoppas det kommer hålla nu!
 
 
 Första rummet klart! Kan inte vänta måste ju testa hur det ser ut möblerat med mina "äppelmöbler". Trappan har jag inte satt dit ännu, den ska modifieras något först, är inte riktigt nöjd med hur den ser ut i original.
 
 
 
Måste testa hur det ser ut med lampan tänd! Ser ganska verkligt ut, men jag önskar ju att fönstren vore lite större.
 
 
Glad över resultatet med tapetseringen av det första rummet satte jag genast igång med det andra rummet, det som ska bli sovrum så småningom. Nu gäller det att hitta en perfekt säng!
Som man kan se på golvet så har jag inte dragit färdigt elen till taklampan i undervåningen ännu.

fredag 8 februari 2013

Dra el i Jugendhuset

 
Dags att börja det roliga arbetet med mitt röda dockskåp som ska bli mitt Jugendhus!
 
 
 
Så här såg Jugendhuset ut invändigt innan jag började inreda det.
 
 
 
 
 Först skulle elen dras. Jag ville ha infällda elkablar som inte kommer synas. Här har jag borrat hål för sladdarna som ska gå till taklamporna i undervåningen.
 
 
 
 
 Sen fräste jag en liten kanal där jag limmade fast elkabeln.
 
 
 
 
Min sambo, som är mycket mer teknisk än jag, fick rycka in och fästa sladdarna i vägg- och takkontakterna. Han lödde fast de små koppartrådarna i kopparfästena i kontakterna så nu sitter de verkligen fast. Innan jag limmade fast kontakten i taket med superlim kollade jag så att allt fungerade och lampan lyste som den skulle.
 
 
 
 
 
 Sen gjorde jag likadant med väggkontakterna: fräste kanaler i väggarna och fräste ut lite för kontakterna.
 
 
 
 
 
Limmade sladdarna och spacklade igen och slipade. Nu kan tapetseringen börja!

söndag 3 februari 2013

Loppisfynd för 14 kr!

 
I går skulle min sons farmor ha fyllt år så vi bestämde att åka till Strängnäs och tända ett ljus i minneslunden.  Min lille son ville åka förbi hennes lägenhet och titta på fönstret där hon brukade stå och vinka till oss.

Under våra besök i Strängnäs brukar vi försöka hinna med ett besök i vår favoritloppisaffär Tolv Korgar på Norra Strandvägen 7. Hittade lite småplock i småpåsar för 5 kr och 3 kr st. Bland annat småjunk i påsarna fanns den lilla trätuppen, en elefant i nån slags bronsfärgad metall, en fågel av keramik, en terrakottablomkruka , en mässingsskål/kruka, ett miniutedass som jag ska göra fågelholk av, en liten figur av småstenar och en stor växt i en urna (nyckelpigorna ska jag försöka få bort).
 
Sedan gick vi vidare till Röda Korsets affär Kupan på Trädgårdsgatan 1 A och där köpte jag den handdrejade ytterkrukan och den pyttelilla skålen av mycket tunt porslin samt de konstiga porslinsföremålen med hål i, som jag tänkte göra taklampor av kanske. Allt detta kostade 6 kr. Så allt som allt kostade mina loppisfynd endast 14 kr!
Bordet är inte från någon loppis det hade jag sedan tidigare.

fredag 1 februari 2013

Jugendmöblerna med äpplen

Började måla mina jugendmöbler från Kottetoys i går. Jag använde brun konstnärsfärg av akryl. Först målade jag och sen strök jag av färgen så att det blev en betsad ton. Sen målade jag igen och torkade av tills jag blev nöjd. Här är första stolen och bordet klara:
 
 
 
Sen klädde jag stolsitsarna med läder från en kasserad skinnhandske:
 
 
 
Här är alla fyra stolarna målade och alla sitsarna klädda:
 
 
 
 
 
Här är alla stolarna och bordet tillsammans:
 
 
 
I det skarpa solljuset syns alla skavanker. Kanhända att målarpenseln får åka fram igen. I stort sett är jag ändå ganska nöjd, det var ett väldigt pilljobb att limma ihop alla små träbitar och lika pilligt att måla och klä de färdiga möblerna.