torsdag 15 januari 2015

Nytt dockskåp!

Äntligen har det kommit! Mitt senaste dockskåp!  Det kallas Stockholm eller Herrgården, men populärt går det under namnet Dallas. Köpte det av en tjej i "Vi som gillar Lundby dockskåp"-gruppen på Facebook redan i november men hon hade svårt att skiljas från det så det blev lite strul. Men så igår hämtade min sambo ett jättepaket nere i centrum åt mig. Sedan blev det julafton här hemma igen. Alla smågrejer och möbler var omsorgsfullt inslagna som små paket nästan.
 

Det följde med massor av möbler och smågrejer:




En av anledningarna till att jag ville ha dockskåpet, var att det följde med fina lampor bl.a. några riktigt fina från 60-talet. Transformator och mellanvåningssladd följde också med:




 Sängar av olika årsmodell och kvalitet, Den blårutiga våningssängen längst bak har jag aldrig sett förut. Vet inte alls vad det är för märke:




Diverse fina möbler. Jag gillar särskilt TV:n på bänken från 60-talet. Har en likadan sedan tidigare men utan bänk. Och en öppen spis till, nu har jag tre!:
 
 
 



 Soffmöbler. Har allt sedan tidigare utom vita bordet med guldrankor. Vet inte vilket märke ännu:


 
Å så en söt lite soffa. Kan det vara Lerro, sent 50 tal? Får forska vidare:
 
 


 Ett nästan komplett kök och ytterligare en köksdel i den röda serien som jag har två andra delar till sedan tidigare.
 
 



Gardiner , mattor och lite småsaker:
 
 
 



En häst, en hund, dockor och kläder:
 
 


 Badrumsdelar:




Lite annat småplock som jag inte vet var det kommer ifrån:




Det följde med två fronter också, men de är inte i så bra skick. Det fattas fönsterglas i övre fronten och dörren sitter löst. Det gula pappret är smutsigt och fläckigt:





  Så saknas garagedörrarna och två små staketdelar och en skorsten: Huset i övrigt är i fint skick:




1300 kr betalade jag för allt detta plus 264 kr i porto.

torsdag 8 januari 2015

Några favoriter

Här kommer några fler bilder från höstens Traderaköp. Föremålen på bilderna är sådana som normalt brukar gå för rätt mycket pengar och som jag aldrig brukar ha en chans på. Men ibland lyckas man hitta en och annan godbit. Köksväggen med det blå Lundbyköket och den blå spiskåpan som jag skrivit om tidigare var ett sådant fynd som knappt syntes på Traderabilden bland allt trasigt och udda i förgrunden och som jag fick ganska billigt:
 
 
 
 
Här är en säng och en sekretär från 80-talet som jag ropade in var för sig men som hör ihop. Till dessa hör också en hög säng som man kan ha ovanför den lägre sängen så att det blir en våningssäng. Den ligger på önskelistan nu!
 

Här är en lite ovanligare blå badrumsmöbel som tydligen ska vara tillverkad för det stora Manorhuset som Lundby tillverkade 1981. Tyvärr saknas den lilla toaborsten.
 
 
Här är en söt lampa som jag är mycket förtjust i och den lilla hyllsektionen från Lundbys LIDO-serie som jag nämnde i mitt förra inlägg:


Några av höstens Traderafynd

Det är när man börjat köpa på sig en massa möbler och föremål trots att man inte har något dockskåp som de passar i som man inser att man blivit en samlare. Här är lite av höstens inköp på Tradera:
 
 
 
De bruna teakmöblerna i bakgrunden är i väldigt fint skick. Om jag får tag i ett Lundby från 1967 så tänkte jag att jag kunde ha dem där.
 
De vita möblerna med gulrutiga överdrag är till min sons Lundbyhus från 2007.
 
Furumöblerna är ett sådant där typiskt impulsköp som jag faktiskt inte har en aning om jag kommer få nytta av. Egentligen letade jag efter likadana stolar fast vita och hittade faktiskt två stycken (bara en är med på bild) ett vitt bord och en stol hade jag redan. Nu återstår bara att leta efter den fjärde stolen.
 
De bruna möblemanget i förgrunden vet jag faktiskt ingenting om, har inte hunnit studera katalogerna på nätet ännu. De är väldigt fina med sin sammetsklädsel på stolarna. Har jag användning för dem? Troligen inte! De följde med när jag ropade in en liten LIDO-del dvs en liten bokhyllesektion från Lundby som brukar vara lite svår att få tag på.
 
 
 
Äntligen hittade jag toalettstolen till mitt rosa badrum, så nu är det komplett sånär som på en duschkabin och det tänker jag inte leta efter! Skulle dock vilja ha en extra väggdel alltså en vanlig skiva med det rosa kaklet på men utan badrumsdelar på...
 

Här är en del småplock som följde med andra möbler jag ropat hem från Tradera:
 
.
  En liten vägglampa från sent 60-tal/tidigt 70-tal skulle jag tippa:
 
 
Här är två delar till ett rött Lundbykök som följde med när jag köpte det röda BRIO-köket. Det här köket gör mig extra nostalgisk för så här såg våra "vitvaror" ut hemma i köket när jag var barn. Vi hade röd kyl och frys och spis från Electrolux. Mamma hade kvar dem ända till 1999 tror jag och hon var inte alls glad för sina nya vita tråkiga vitvaror.
Det här hade jag tänkt ha i ett Dallasskåp som jag köpte i november av en privatperson i en Facebookgrupp jag är med i, men som jag aldrig fick trots att jag betalat för det. Jag väntar fortfarande...
 

Här kommer nog dem mest konstiga möbel jag impulsköpt, en svart 80-talshylla från Lundby. Den kommer troligen aldrig hamna i något av mina dockskåp: