torsdag 7 november 2013

Jag gjorde om den hemska trappan

De där trapporna såg jag direkt när jag köpte huset att jag inte skulle bli nöjd med. Klumpiga och alldeles för långa. De som kommer nerskridande för denna trappa kommer bokstavligen gå in i väggen. Så vad göra?
 
 
Fick lite hjälp av min sambo att såga av trappan och bygga en liten trappavsats av tunna flak av balsaträ. Sen målades trappan ljust grå.



Sen la jag ett par ark med golvpapper i ett mönster typiskt för jugendtiden på golvet och limmade upp taklister. Nu börjar det faktiskt likna något! Golvlister och gardiner bara sen är det här rummet klart....

2 kommentarer:

  1. Åh va fint!!! Jag irriterade mig också på att trappen gick in i väggen, jag funderade på att göra som du gjort, eller placera den på nått helt annat ställe, men det slutade med att jag tog bort trappen helt. Känns lite trist, men jag tyckte huset var lite för litet för att få plats med alla saker jag vill ha och vill hellre ha saker i huset än trappor... Men det vore kul med trappor med, får bli i mitt nästa hus ;)
    Hannah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja rummen är väldigt små så man får inte plats med så mycket som man vill och trapporna tar väldigt stor plats. Helst hade jag velat få plats med kakelugnar men de fick centralvärme istället ;) Jag tänker mig att de får elda i källaren så det blir varmt i elementen.
      Trappor ville jag definitivt ha i mitt hus. Ett trevåningshus utan trappor går ju inte. Sådana detaljer retade jag upp mig på redan som barn med mitt Lundbyhus som hade både garagevåning och undervåning men inga trappor. Hur skulle man då ta sig ner till de andra våningarna? ;) Fast ett tag tänkte jag som du att jag skulle strunta i trapporna för att få mer utrymme.

      Radera